Web Design / Eshop Design
Internet Marketing

Δείτε τις Προσφορές Μας

Δείτε τις Προσφορές Μας

Facebook (Φαψε βοοκ) | Aπειλή των προσωπικών σας δεδομένων;

Είναι υπέροχο να μοιράζετε κανείς με τους φίλους και την οικογένεια του προσωπικες στιγμές . Το μοιράζεται κανείς τις προσωπικές του

στιγμές, σκέψεις και  απόψεις είναι συναρπαστικό ειδικά αν αυτά συνοδεύονται απο πολλά LIKES ,  SHARES και σχόλια. Αυτό μας κάνει να αισθάνονται αποδεκτοί και δημοφιλής . Μπορεί όμως αυτό να αποτελέσει απειλή για την προσωπική μας  ζωής ή την προσωπική ζωή αυτών που αγαπάμε ;

 Χρήστες Facebook (φαψε βοοκ) | Μήπως είσαι ένας απ' αυτούς;

Το Facebook ( φαψε βοοκ)  είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο απολαμβάνουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες και προφέρεται  δωρεάν σε όλους. Λέγοντας αυτό , αξίζει  να σημειωθεί ότι εκατομμύρια ανθρώπων βρίσκονται σήμερα στο facebook χωρίς να έχουν ποτέ εγγραφή σ΄αυτό ή  να το γνωρίζουν . Εικόνες που χρήστες μοιράστηκαν με φίλους τους , και επισυμάνσεις προσώπων σ'αυτές ( facebook tagging) περιλαμβάουν ανθρώπους που ποτέ δεν άνοιξαν λογαριασμό στο facebook (φαψε βοοκ)  και δεν γνωρίζουν καν ότι η φωτογραφία τους δημοσιεύτηκε  στο διαδίκτυο . Αυτό , φυσικά, θέτει ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων που πρέπει κανείς να αναγνωρίζει και να λάμβάνει υπόψη .

Face Book - φαψε βοοκ | Θέματα Απορρήτου

Να μοιράζεται κανείς εικόνες και videoι στο Facebook - φαψε βοοκ είναι εξαιρετικά εύκολο.  Αυτό που συχνά παραβλέπεται όμως είναι οι πιθανές επιπτώσεις για εκείνους τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες που εμείς μοιραστήκαμε  χωρίς την άδειά τους . Οι άνθρωποι στην εικόνα που δημοσίεύεται  ( ακόμη και οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στο παρασκήνιο ) μπορεί ( για πολλούς και διάφορους λόγους) να μην θέλουν να εμφανίζονται εκεί . Γνωρίζεται μήπως πως οι φωταγραφίες που δημοσιεύεται στο facebook- φαψε βοοκ και τραβήχτηκαν από το κινητό σας ή την σύγχρονη φωτογραφική μηχανή σας περιλαμβάνουν  πληροφορίε που ονομάζονται geotags ( δηλαδή συντεγαγμένες της τοποθεσίας  όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία ) ; Παρόλο που το facebook- φαψε βοοκ αφαιρεί αυτό το είδος των δεδομένων από τις φωτογραφίες το ερώτημα παραμένει πώς χρησιμοποιούνται και πού αποθηκεύοντια οι πληροφορίες αυτές.

Facebook ( φαψε βοοκ) | Όροι Χρήσης

Μπορεί ακόμα να  αισθάνεστε  ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο να μοιράζεται κανείς οικογενειακές φωτογραφίες και φωτογραφίες των φίλων σας στο facebook- φαψε βοοκ .... Μπορεί ακόμη να μοιράζεστε την επαγγελματική εργασία σας ( καλλιτεχνικές φωτογραφίες κλπ ) μέσω facebook- φαψε βοοκ σαν ένα εργαλείο διφήμισης. Ξέρετε όμως ότι σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδεχτήκατε με την εγγραφή σας στο facebook- φαψε βοοκ συμφωνήσατε ότι κάθε υλικό ( φωτογραφίες , βίντεο , εικόνα ), που  ανεβάζετε στο facebook- φαψε βοοκ μπορούν  να επαναχρησιμοποιηθούν από το Facebook . Στους όρους χρήσης διαβάζουμε ... "μας χορηγήτε μη αποκλειστική , μεταβιβάσιμη , ατελώς , παγκόσμια άδεια να χρησιμοποιούμε κάθε Πνευματικής Ιδιοκτησίας περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Facebook » .

Face Book- φαψε βοοκ | Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας !

Όταν δημοσιεύετε κάτι στο facebook- φαψε βοοκ καλό είναι να υπενθυμίζετε στον ευατό σας ότι την δημοσίευση σας μπορεί να την δει ένας εντελώς  ξένος καθώς φίλοι την μοιράζονται ή προχωρούν με επισυμάνσεις ( tagging) . Γνωρίζοντας το αυτό σας κάνει να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας . Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε οι φίλοι σας να ξέρουν ότι κάνετε διακοπές στο εξωτερικό και ότι πραγματικά το απολαμβάνετε , αλλά ένας φίλος του φίλου του φίλου μπορεί να το δει ως μια ευκαιρία για επισκεφτεί  το σπίτι σας για να κλέψει το υπέροχο στερεοφωνικό σύστημα στο οποίο αναφέρθείκατε σε προηγούμενες σας δημοσιεύσεις στο facebook- φαψε βοοκ.

Face Book - Φαψε βοοκ | στοχευμένες διαφημίσεις

Το Facebook ( φαψε βοοκ) λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με εσάς με βάση τις λέξεις-κλειδιά που εμπεριέχονται στις δημοσιεύσεις σας , τα LIKES και SHARES και άλλες ενέργειες σας. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι παίρνει επίσης πληροφορίες σχετικά με εσάς από το προφίλ σας . Χρησιμοποιεί όλες αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσει στοχευμένες ( με βάση τα ενδιαφέροντα και το προφίλ σας ) διαφημίσεις στο Timeline σας ή την περιοχή διαφημίσεων της ιστοσελίδας  facebook- φαψε βοοκ .

Face Book - Φαψε βοοκ | Χρησιμοποιήστε με προσοχή

Με αυτά που αναφέραμε για το face book δεν θα ήθελα να σας απονθαρύνω να το χρησιμοποιείτε για να επικοινωνείτε με  τους φίλους και την οικογένεια σας ή να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το θαυμάσιο ιογενές marketing ( viral marketing) εργαλείο για την επιχείρησή σας ; Οχι αυτός δεν είανι ο σκοπός μου, αλλά για χάρη της ιδιωτικής σας ζωής και της προσωπικής ζωής αυτών που αγάπάτε καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το facebook- φαψε βοοκ με σύνεση .

 Face book | Ρυθμίσεις απορρήτου

Aν αυτά που συζητήσαμε σας προβλημάτισαν και θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο πάνω στα προσωπικά σας δεδομένα μέσω face book τότε χρησιμοποιήστε τις ρύθμισεις απορρήτου ( το εικονίδιο κλειδωνιάς στην επάνω δεξιά γωνία της κάθε σελίδας το facebook- φαψε βοοκ). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο " Δείτε περισσότερα Ρυθμίσεις" για να ορίσετε ποιος μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις σας , ή οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας , ή πως  να σταματήσετε κάποιον από το να σας ενοχλεί και άλλες ρυθμίσεις απορρήτου στο facebook- φαψε βοοκ .

J.C.S.L LTD. Για υπηρεσίες που ξεπερνάνε τις προσδοκίες σας!

TOP