Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Χάρτες Ιστοτόπων

Ένας Χάρτης Iστοτόπου Google ( γνωστοί ως Google Sitemap ) δίνει στις μηχανές αναζήτησης ( crawlers ) και τους περιηγητές μια αναπαράσταση τύπου χάρτη μιας ιστοσελίδας  (απεικονίσει συνολικά το περιεχόμενο του site). Αυτό επιτρέπει την αποτελεσματική και γρήγορη ανίχνευση μιας ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης αποφεύγοντας την καθυστέρηση που μεσολαβεί για τα spiders και crawlers τους στο να ανιχνεύσουν πλήρως μια ιστοσελίδα.

 Χάρτης Iστοτόπου Google

Ένας καλός webmaster χρησιμοποιεί τον Χάρτης Iστοτόπου Google ώστε να ειδοποιεί τις μηχανές αναζήτησης ( i.e Google ) για αλλαγές κατά την συντήρηση ή την δημιουργία ιστοσελίδας ή για να καταθέτει μια νέα ιστοσελίδα σε μηχανές αναζήτησης όποτε αυτός θέλει. Αυτή η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν και βοηθά τους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας και τους crawlers μηχανών αναζήτησης να δημιουργούν ένα χάρτη ιστοτόπου που θα τους βοηθήσει στην περιήγηση τους.

Συνήθως χρησιμοποιείτε η γλώσσα XML για χάρτες ιστοτόπων κατά την δημιουργία ιστοσελίδας ενώ ένας Χάρτης Iστοτόπου Google πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε δυναμικές ιστοσελίδες όπου JavaScript μενού και adobe flash slideshows δεν περιλαμβάνουν html συνδέσεις που είναι ερμηνεύσιμες από τους WebCrawlers.