Καταχώρηση στο Google Maps

Για ποιόν λόγο είναι σημαντική για την επιχειρηση σας!


Η παρακάτω εικόνα δείχνει, στην δεξιά στήλη, τη σελίδα της Google για τα αποτελέσματα της έρευνας για την λέξη-κλειδί «αμερικανική ακαδημία Λευκωσίας».Ας δούμε,ωστόσο, για ποιόν λόγο είναι κάτι τέτοιο σημαντικό για την επιχειρηματική σας στρατηγική στον τομέα του διαδικτυακού μάρκετινγκ.

google plus page in search results 2

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών επιχειρήσεων είναι γνώστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γνωρίζουν ότι η δημιουργία εταιρικών προφίλ στα βασικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να τους βοηθήσει να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Ωστόσο, όταν κάποιος ξεκινά να εργάζεται πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, υπάρχει η τάση να μπαίνουν σε προτεραιότητα άλλα μέσα δικτύωσης και να παραμελείται το Google Plus με τη λογική ότι οι άνθρωποι δεν το χρησιμοποιούν πολύ συχνά. Ενώ μπορεί το δίκτυο αυτό να μην είναι όντως τόσο δημοφιλές σε χρήση, ωστόσο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με την πάροδο των χρόνων και είναι πλέον βασικός παράγοντας σε ότι αφορά τη σχέση επιχείρησης-πελάτη. Όταν διαμορφωθεί κατάλληλα, η εταιρική σελίδα Google + θα εμφανίζεται στην πάνω δεξιά μεριά των αποτελεσμάτων αναζήτησης, αυξάνοντας τη συχνότητα εμφάνισης της σελίδας σας και επιτρέποντας την κίνηση μεγαλύτερου όγκου δεδομένων κατα την αναζήτηση.

Τί είναι το κουτί στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης;

Το κουτί που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της μπάρας αναζήτησης Google ονομάζεται Γράφημα Γνώσεων και παρουσιάστηκε απο την Google το 2012. Κάνει την εμφάνισή του, όταν κάποιος αναζητά ένα διάσημο πρόσωπο ή μια εταιρεία και εμφανίζει μερικές σύντομες πληροφορίες. Στην περίπτωση κάποιας επώνυμης μάρκας, αυτό το κουτί συνδέεται στη σελίδα Google Plus αυτής της μάρκας κι εμφανίζει λεπτομέρειες όπως κριτικές αξιολόγησης, σύντομη περιγραφή, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, ιστοσελίδα,ώρες λειτουργίας και οδηγίες προσανατολισμού. Η ιδέα πίσω απο το Γράφημα Γνώσης ήταν η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και η παροχή σχετικών πληροφοριών με μια ματιά. 

Γιατί η καταχώρηση  επιχείρησης στο Google Maps είναι επωφελής για την επιχείρησή σας.

Εν πρώτοις, είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές ότι η καταχώρηση στο Google Maps δεν περιορίζεται μόνο στις μεγάλες εταιρείες. Μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων αυτής της επιλογής με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν πώς να στήσουν και να μεγιστοποιήσουν την παρουσία τους στο Google +. Ορίστε πως μπορεί η καταχώρηση στο Google Maps να σας βοηθήσει:


• Θα έχετε ένα προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σας, γιατί οι πληροφορίες της εταιρείας σας θα εμφανίζονται ξεκάθαρα στο κουτάκι στη δεξιά πλευρά.
• Θα κερδίσετε μια μορφή έκθεσης και προβολής που είναι περισσότερο αποτελεσματικός απο τις πληρωμένες αγγελίες.
• Όσοι αναζητούν το όνομα της επιχείρησής σας θα μπορούν να διαβάζουν το περιεχόμενο που μοιράζεστε στο Google Plus.

Πώς καταχωρείτε την επιχείρησή σας , ώστε να εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της Google;

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη, πιθανότατα θα αναρωτιέστε : Πώς γίνεται η καταχώρηση της επιχείρησής μου στο Google Maps? Το πρώτο και προφανές βήμα είναι να έχετε στήσει μια εταιρική ιστοσελίδα Google +. Αν έχετε μια τοπική επιχείρηση, θα πρέπει επίσης να πιστοποιήσετε την τοποθεσία της στις Τοποθεσίες Google. Επόμενο βήμα θα είναι να συνδέσετε την Google+ σελίδα σας στην επαγγελματική σας ιστοσελίδα, έτσι ώστε η Google να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η επίσημή σας.

Ως μέρος της διαδικασίας θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τις κριτικές, να παρέχετε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση και να ρώσετε ένα μέρος της σελίδας σας στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την ταυτότητα και τους σκοπούς της επιχείρησης- «Ποιοί είμαστε».

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικές φορές η Google εμφανίζει το Knowledge Graph (Google plus σελίδα μιας επιχείρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης), όταν κάποιος ψάχνει για λέξεις κλειδιά συναφή με διάφορες υπηρεσίες η προϊόντα»,. Για παράδειγμα στην αναζήτηση "κατασκευή ιστοσελίδων " στο google.com.cy εμφανίζεται η Google Plus σελίδα μιας τοπικής επιχείρησης που η Google θεωρεί πιο σημαντική και πιο σχετική με το προϊόν ή την υπηρεσία που ο χρήστης αναζητά. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζει την Google plus σελίδα της επιχείρησης μας J.C.S.L Ltd. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

google plus page in search results

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι να είστε ενεργοί στην πλατφόρμα.Η Google συνιστά να ανεβάζετε κάτι κάθε 72 ώρες τουλάχιστον και να έχετε μια στέρεη βάση ατόμων που σας ακολουθούν. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι σαφής αλλά με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι 1000 ακόλουθοι είναι μια καλή αρχή.

Εντοπίζοντας τον σωστό πάροχο υπηρεσιών


Η υλοποίηση όλων των παραπάνω βημάτων μπορεί να αποδειχθεί ένα απαιτητικό εγχείρημα, εάν υπάρχει έλλειψη χρόνου ή εξοικείωσης με το Google Plus και επομένως, μια επαγγελματική βοήθεια χρειάζεται οπωσδήποτε για να έχετε εγγυημένα αποτελέσματα. Στην JCSL Ltd μπορείτε να διαμορφώσετε στα μέτρα σας μια στρατηγική για μια ολοκληρωμένη καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων στην μπάρα αναζήτησης της Google. Για την καταχώρηση της επιχείρησης σας στο Google maps επικοινωνήστε μαζί μας στο 22-232482.