Βιβλία νέας γενιάς | Ηλεκτρονικό βιβλίο

 

  • Να είσαι σε θέση να μεταφέρεις ολόκληρη την βιβλιοθήκη σου όπου κι αν πας και μάλιστα χωρίς ράφια ή αποθηκευτικό χώρο; Θα ήσουν τότε σε θέση να διαβάζεις παντού (στο λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο ή ακόμα και όταν στέκεσαι στην γραμμή κλπ)
  • Να μπορείς να ρυθμίζεις τον τύπο της γραμματοσειράς ή το μέγεθος του βιβλίου που διαβάζεις ανάλογα με τη διάθεσή ή τις ανάγκες σου; Πόσο ωραία θα ήταν να μαρκάρεις να υπογραμμίζεις και να κρατάς σημειώσεις στο βιβλίο σου χωρίς να το καταστρέφεις και να έχεις την δυνατότητα να αναζητάς μέσα στο κείμενο ή τις σημειώσεις σου για να βρεις κάτι που θέλεις αμέσως;
  • Να διαβάζεις βιβλία με ένα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο (ώστε να μην χρειάζονται δένδρα για την παραγωγή χαρτιού);
  • Τα βιβλία σου να μην περιέχουν μόνο φωτογραφίες αλλά και βίντεο και συνδέσεις στο διαδίκτυο;

Το Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Δεν χρειάζεται να τα φαντάζεσαι όλα αυτά πια! Η τεχνολογία αυτή υπάρχει στον πλανήτη Γη εδώ και μερικές δεκαετίες και είναι σήμερα διαθέσιμη σε δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Η τεχνολογία αυτή ακούει στο όνομα ηλεκτρονικό βιβλίο ή άλλως e-book ( ψηφιακό βιβλίο ).
Τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) έχουν αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία και κρατάμε σημειώσεις. Οι άνθρωποι στις μέρες μας μπορούν να διαβάσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ( e book ) χρησιμοποιώντας τούς προσωπικούς υπολογιστές τους, μέσω Tablets (τάπλετ), i-pods, smart phones(σμαρτφον) ή σε συσκευές που ονομάζονται «e-book readers» ειδικά σχεδιασμένες ώστε να δίνουν στους αναγνώστες την καλύτερη εμπειρία ενώ διαβάζουν ένα ψηφιακό βιβλίο.

              

Ωωω ξέχασα .... μπορείς επίσης να διαβάζεις τα ηλεκτρονικά βιβλία σου χωρίς οποιοδήποτε λογισμικό ή συσκευή. Εάν έχεις πρόσβαση στο Internet, μπορείς να διαβάζεις ηλεκτρονικά βιβλία και να κρατάς σημειώσεις μέσω cloud readers online στους οποίους κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο όπου και αν βρίσκεται μέσω διαδικτύου.

Στο επόμενο θέμα του blog μας θα σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο κόσμο των ebooks και ίσως αρχίσετε να σκέφτεστε πώς είναι καιρός να αλλάξετε τον τρόπο που διαβάζετε τα βιβλία σας.