ΣΟΦΑ ΡΗΤΑ ΝΤΕΙΛ ΚΑΡΝΕΓΚΙ

 

 

Σοφά Ρητά Ντειλ Κάρνεγκι (1888-1955)


Τα περισσότερα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον κόσμο τα έχουν πετύχει  άνθρωποι που επιμένουν  στην προσπάθεια ακόμα και  όταν φαινομενικά  δεν υπάρχει κάποια ελπίδα.

Ντειλ Καρνεγκι – Σοφά λόγια

 

Η αδράνεια γεννά  αμφιβολία και  φόβο. Η πράξη γεννά πεποίθηση και θάρρος. Αν θέλεις  νικήσεις  τον φόβο σου, μην κάθεσαι στο σπίτι και να το σκέφτεσαι. Βγες έξω και απασχολήσου με κάτι.

Ντειλ Καρνεγκι - αποφθέγματα

 

Οι άνθρωποι σπάνια πετυχαίνουν σ’ αυτό που κάνουν  εκτός αν δουλεύοντας το διασκεδάζουν.

Ντειλ Καρνεγκι - αποφθέγματα

 

Όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν ασχολούμαστε με πλάσματα λογικής, αλλά με πλάσματα συναισθήματος.

Ντειλ Καρνεγκι – σοφά λόγια

 

Δεν είναι ό, τι έχετε, ή ποιοι είστε, ή όπου είστε, ή τι κάνετε που σας κάνει ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους. Είναι αυτό που σκέφτεστε.

Ντειλ Καρνεγκι – σοφά ρητά

 

Η ανθρώπινη κόπωση συχνά προκαλείται όχι από την εργασία, αλλά από το άγχος, την απογοήτευση και την αγανάκτηση.

Ντειλ Καρνεγκι - αποφθέγματα

 

Ο φόβος δεν υπάρχει πουθενά εκτός από το μυαλό.

Ντειλ Καρνεγκι –σοφά λόγια

 

Όταν η μοίρα βάλει στα χέρια σας μόνο ένα λεμόνι τότε φτιάξε μια λεμονάδα.

Ντειλ Καρνεγκι

 

Να κάνετε αυτό που φοβάστε και να συνεχίστε να το κάνετε ... αυτό  είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος που υπάρχει για να κατακτήσετε το φόβο.

Ντειλ Καρνεγκι

 

Μην φοβάστε να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό σας για  ασήμαντες εργασίες. Κάθε φορά που κάνετε μια ασήμαντη εργασία σωστά γίνεστε πιο δυνατός. Εάν κάνετε τις μικρές και ασήμαντες εργασίες καλά, θα είστε έτοιμος και ικανός να κάνετε τις  μεγάλες και σημαντικές που σας αναθέτουν.

Ντειλ Καρνεγκι

 

Πρώτα αναρωτηθείτε: Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί; Στη συνέχεια, προετοιμάστε τον εαυτό σας  για να το αποδεχθεί. Μετά, κάνετε ότι μπορείτε για βελτιώσετε  το χειρότερο.

Ντειλ Καρνεγκι